Un dels problemes que es presenta quant vas a Barcelona, es el poder menjar, dinar en concret, sense que aquest fet no sia una aventura.
Can Culleretes per a mi es un del restaurants de Barcelona que em complau mes en aquest sentit, mai em defrauda, em sento a casa. El restaurant esta considerat el mes antic de Barcelona, i esta documentat des de el 1786, també es diu que es el segon d'Espanya, peró aixó........que voleu que os digui......tan se val. Per mi, es visita obligada 2 o 3 cops al llarg del any.
Situat cèntric, apropo de la rambla, amb un carreró de mala mort ( carrer d'en Quintana ) a on Jesucrist diuen que hi va perdre les espardenyes. Val la pena que abans d'anar-hi consulteu a algun mapa el lloc, el carrer fa cruïlla amb el carrer Ferran, com deia a tocar las Rambles, l'altre costat Plaça Reial. Cal fer reserva, i no el mateix dia. Fa uns quant anys rl carrer era freqüentat per prostitutes, a las que amablement tenies de demanar que s'apartessin per poder entrar. Actualment no es dona el cas. Simplement una anecdota.
El local quant entres es respira evidentment historia, els seus menjadors es veu clarament l'evolució del negoci, perquè han anat creixen a mesures dels anys i de fer ampliacions d'una forma certament caòtica, peró al mateix temps ple d'encant, racons, menjadors amunt, menjadors avall ( anar en compte amb els diferents esglaons que hi han, i no sempre estan senyalitzats) La decoració te un cert aire modernista, també dels anys 20 las parets enrajolades amb una ceràmica (crec tipus valencià) de color verd. L'ambient es bulliciós i sorollós, la clientela, depen del dia i las dates, feiners comerciants, caps de setmana turistes de totes las nacionalitats, ...........i per Santa Llucia, las modistes.
Parlem del menjat, es una cuina típica, típica tradicional catalana, els plats mes tradicionals els trobarem a can Culleretes.........es una benedicció, ens trobem a casa. La carta, es molt extensa, hi ha de tot, els plats estan elaborats de forma molt correcta, el material es nota fresc, els plats senzills, sense pretensions ens deixen del tot satisfets. No en voldria destacar cap, peró mereix la pena anomenar(encara que no sia un plat tradicional de la cuina catalana) un combinat de peix, que van portat de mica en mica a mesura que vas menjant, sempre calent acabat de fer.
Normalment el serviment es rapit i eficaç, en consonància amb l'ambient, no busqueu filigranes ni compliments en aquest sentit, es va per feina, aixó si molte simpatia.
Al capdavant del negoci hi ha la família al complet, tots pencaires, i que et solucionen qualsevol entrebanc que pugui sortir.
El restaurant i sobre tot en la postguerra.........anys 40 i 50, va ser freqüentat molt per artistes, escriptors i toreros, i en donen testimoni las nombroses fotos que hi han per totes las parets, val la pena donar-hi un repás.
Demaneu un vi de la casa, que va en consonància amb el menjar, i no es necessita de cap mes. En quedareu satisfets.
Las postres no destaquen pas precisament per la seva originalitat, i si que podrien intentar millorar. mala cosa per els llaminers.
El preu mitja de la carta, surt entre 30/40 euros. Es paga de bon gust.
Del tot recomanable, per el seu ambient sorollós (no hi busqueu tranquil·litat ) i també per la seva cuina. Segur que repetireu.
Per tot plegat podrem donar un 7/10
Ara d'aquí endavant i posarem el mail i telefon
mail: info@canculleretes.com
Tele.:933 173 022
CAN CULLERETES ( Barcelona)
Publicat per
El xef intrèpit
divendres, 24 de febrer del 2012
Etiquetes de comentaris: Restaurant
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada