Aquest restaurant esta situat a la Barceloneta barri mariner per excelencia, en que em recorda els antics xiringuitos a peu de platja d'a bans de las olimpíadas de Barcelona de 1992, i que van desapareixer per la remodelació de la façana Marítima, només cal recordar Can Costa; El rei de la Gamba, La Gaviota, i la Barceloneta..........que es el que avui comentarem
El local en l'actualitat es un edifici nou i modern, situat ben be el costat del Moll de Pescadors, aixó ja es un molt bon presagi de lo que ens espera. L'accés al restaurant es un xic complicat, val la pena consultar la seva ubicació abans d'anar.
El local disposa de personal aparca coches, que te l'agafa momes arribar a davant de la porta......Quant entres al Hall ja notes l'olor de l'ambient mariner, aixó ajuda molt la seva decoració. Sol·lícitament las noies del guarda-roba, t'atenen, i comproben la reserva feta. (impossible anar sense ferla). T'acompanyan a la planta superior que es on hi han las salas del menjador, recomano al fer la reserva que es demani amb vistes al port, i si es l'estiu millor a la terassa.
L'ambient que es respira a la clientela, es de classe mitja alta acord amb als serveis del restaurant.
La carta bàsicament es de peix...........peró peix acabat d'arribar el port a la matinada.....
A la carta també hi han carns (poques) peró a la meva manera de veure es un sacrilegi demanar las.
Erem sis de colla i per e primer plat ens varem deixar aconsellar per l'encarregat del menjador. Ens va portar per picar, i d'alguns plats varem repetir........almejas al vapor.........fresquísimas, eren vives quant las van tirar a l'olla. quin gust, es notava encara la sal de mar. Uns xipironets a l'andalusa, que quants mes en menges mes t'agraden.......Unes gambes fresques, peti-tones, peró eren gambes gambes, no gambes llagostineras extraordinàries.......un pernil Ibèric d'aglá, i unes croquetes, que jjajajajajajajaj no se que hi feien allá (algú las va a demanar d'última hora).........en fi.
De segon ( la meva senyora i jo ja el conexiem d'altres vegades) varem recomanar i quasi tots ens varem fer cas......un arrós caldos de pescadors........senzillament delicios, la cocció al seu punt, el gra d'arrós sencer, sense enganxar-se, el peix com no.........abundant i bo. Fantàstic.
Una de las persones que me acompanyaban va demanar llenguado.......vaja llenguado, ja el varen portar amb l'espina treta.......per lo que vaig veure i em va comentar........la frescura era de pràcticament treta del mar, i posada a la planxa, tots sabem que moltes vegades a certs restaurant i com diu el refrá castellá.......
"Nos han dado gato por liebre" No es aquest el cas.
La bodega de vins esta en consonància a la qualitat dels peixos, es extensa i variada, de totas las denominacions d'origen, evidentment dominen els blanc. Ens varem decidir per un Costers del Segre blanc.No em recordo quin, peró va acompanyar be.
Las postres no destaquen en excés. peró son correctes, no desmereixen.
El servei en tot moment molt atent i amable, tant amb rápides com amabilitat i atencions, amb molta cura en tot moment de que las copes no estiguin buides.
A destacar la situació de las cuines, estan situades a la vista de la clientela, i ordenades per tipus de plats: planxes.......arroços--------carns etc. es un espectacle per la vista veure la feina ben feta. Un encert.
El preu mitja de la carta, no es baix, peró esta en consonància a la seva qualitat 80 euros.
Per mi el restaurant la Barceloneta esta per sobre de molts altres de Barcelona que passegen el seu nom ranci d'anys passats. Ni punt de comparació.
Es per tot aixó que podrem donar una nota de 9/10
RESTAURANT LA BARCELONETA
Publicat per
El xef intrèpit
diumenge, 19 de febrer del 2012
Etiquetes de comentaris: Restaurant
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada