CAN XARAN

Can Xarán, es una fonda centenària, plena d'historia. De las d'abans.

Actualment es hostal i restaurant. El negoci, continua sent com de tota la vida de caire familiar. Al  davant de la fonda hi ha la Teresa, amable i afable, eficaç en tot moment, sempre amb el somriure els llavis, i que fa que la tradició familiar de la fonda sia ben viva.

La fonda está situada en  el lloc de tota la vida.........el carrer del Vendrell, el restaurant hi ha dos menjadors, i a las seves parets plens de fotografies del Manlleu del passat, i dels avantpassats de la Teresa. Aquestes fotos, ajuden a situar-te en el temps encara mes del passat i present de la Fonda.

En tot moment, i sobre  a fora dels ápats, la fonda es respira ambient de tertúlia per els quatre costats, clients, veins, hostalers.............tema principal dels debats...........el Barça, barcelonisme. La seva passió.

El restaurant te dos menus, el de diari, i el del dissabte, ull !!! no hi ha carta escrita, la Teresa el diu de paraula, escolteu atents, encara que os el repetirá amablement las vegades que faci falta.

La seva cuina, no es d'autor, tan si val. Es una cuina senzilla (al tant) tradicional catalana i de mercat. Sorprèn molt que el menú hi han tres plats, com abans !!!  de cada grup del primer , segon i tercer, postres etc, hi han 7 o 8 opcions, mmmmm que difícil es far triar.

L'últim dia que hi varem anar, ho vaig fer amb la familia, quants records ens va fer reviure desde que varem entrar.........el somriure de la Teresa ja ens dona la benvinguda.

De primers varem demanar dos sucs de fruites (previsors per lo que intuíem que després vindria) una sopa de caldo, i una sopa de peix, no cal dir que plens d'aroma i fets al moment com te de ser la sopa.

De segons uns canalons, uns macarrons (visca la tradició de la fonda) i unes torrades amb tomàquet amb anxoves.

De tercer......una cap i pota, que era una cap i pota de sempre, peró mes bona encara, just de picant, cada tast a la boca feia tancar els ulls i saborija el moment. Un llenguado, (peró llenguado, llenguado) amb alls tendres, brutal, bonísim. Cunill i pollastre amb all i julivert fet a la cassola i un garro de porc al forn, perfecta. Tot plegat un festí.

Uns postres normals, sense pretensions de cap mena, peró molt correctes.

El vi de la casa negra ( a dojo ) acompanya perfectament als plats. Els vins a dojo, no es tindrien de despreciar, abans al contrari, recomano tastar aquests vins, mes d'una vegada ens donaria agradables sorpreses

El servei entre plat i plat fet majoritàriament per la mateixa Teresa extraordinari, rápid i atent.

Es pot aparcar amb relativa facilitat, per els voltants de la fonda.

Val la pena repetir l'experiència

Per tot lo que hem comentat de la relació preu ( 9,50 euros INCREÏBLE) quantitat, qualitat,servei i atencions,  podem donar una puntuació.......que se la mereix, de 8/10


Totalment Recomanable.

2 comentaris:

Anònim 17 de febrer del 2012, a les 20:06  

Si senyor quina crítica!! Jo destacaria la rapidessa. Si vols rapidessa i vols menjar bé i qualitat/preu...segurament és el millor lloc.

Per cert, la podries etiquetar com a fonda no també?

Anònim 17 de febrer del 2012, a les 20:19  

Ah!! I també hi hauries de dir quan dius el carrer del restaurant el poble, és a dir a Manlleu, igual que la resta de cròniques...

Publica un comentari a l'entrada