El restaurant Asador de Aranda, de Barcelona, pertany a la cadena del mateix nom, i que hi han per tot Espanya. Concretament el que varem anar a dinar, esta situat a l'avinguda del Tibidabo, una de las zones mes senyorials de Barcelona, amb impressionants cases senyorials, moltes de elles modernistes.
Aquest es el cas del edifici que ocupa l' Asador d'Aranda, històricament la casa o palau-et, es diu: Casa Roviralta, una joia com diem del modernisme, el seu autor es l'arquitecte Joan Rubió i Bellvé, encara que en l'actualitat l'edifici l'ocupi el restaurant, la propietat permet la visita els curiosos.
Cosa molt important per la dificultat que representaria, peró també per el fet de la categoria del restaurant, disposa de personal aparcacoches, que es molt d'agrair.
Es impressionant l'entrada a l'edifici, amb una amplia arcada, del mes pur modernisme, impressiona l'amplia porta fet amb eslavons de cadena de malla. Es una porta que deu fer 6 metres d'amplada per 4 d'alçaria, la porta es corredora. Impressionant. Tan sols per aixó, val la pena entrar.hi.
La decoració interior al mes pur i autèntic mobiliari modernista, el menjador esta situat a la part mes noble, la planta superior, a la que s'accedeix per unes escalinates maravellossas. Al cap de munt d'aquesta escalinates, i ha el personal del control de reserves ( abstenir sense ella)
Amablement, t'acompanyen a la taula reservada.
L'Asador d'Aranda, com diu el seu nom es una cuina típica castellana, especialitzats molt amb el xai lletó. La meva senyora i jo ( la reserva la van fer els nostres fills, axis com el menú. Menú degustació) anàvem amb una mica de por, perquè normalment la cuina i els seus asados, son una mica pesat de digestió. Enseguida en varem donar compte de que no.
Com a primer plat ens varen servir: Botifarra negra de Burgos a la Brasa, Xoriçps de l'olla, (bonisims)
pebrots de piquillo amb tonyina, pernil de jabugo, mollejas (extraordinaris) picadillo i espàrrecs verds a la brasa, cal dir que las quantitats tipus tapa, son suficients, per poder gaudir de tots els platets sense fer pesat.
El serviment del plats i entre plat i plat correcta, encara que en algun moment alguna petita distracció, pero be.
De segon plat, tambe com un tastet de dues especialitats de la seva cuina, mig plat de lletó a la brasa, i costelletes de xai a la brasa. Aquests dos plat ben be val la pena uns comentaris, a part de ser bonísims i la carn de primera qualitat cal destacar el seu serviment: El lletó a la brasa, la cocció esta tan ben feta, que els cambres treuen l'os de la cuixa a la vista del client, l'os quasi surt sol amb una petita pressió que fa amb mestria el personal. Un espectacle. Las costelletes de xai (una ració abundant) la serveixen amb un fogonet
amb brasa, i la carn s'acaba de fer a la taula, i axis pots menjar a el teu gust, poc fet, al punt i fet. No cal dir l'olor que fa la carn mentre s'estan brasejant a la mateixa taula. Tant bo l'olor com la degustació.
El vi inclòs en el menú degustació, acompanya en tot moment, era un negra crianza de la Ribera del Duero ( com no ) de la bodega Izar.
Las postres un hojaldre de la cas i unes rosquillas.......be
L'ambient del menjador, es tranquil peró també animat, la clientela es veu que es de classe mitja/alta, en consonància amb la zona, familiar, i parells.
El servei molt correcta i atent, a pesar d'algun despistes (van una mica a pinyo fixe)
Val la pena recomanar, es una bona experiència. El preu peró es elevat.
La nota que li donem es de 8/10
I l'ultima agradable sorpresa, es que quant surts, ja et trobes el coche a la porta. ( com que estas animat desares del vi, orujos cava etc) propina al canto.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada