PEIX I ARROS

El restaurant Peix i Arrós, es un local per menjar com molt be ho diu el seu nom un molt bon peix fresc i diversos tipus d'arrosos.


El local esta situat el carrer de la Riera, 30, encara que el mapa de Google no ho posi be, i no en feu cas, l'adreça es el carrer de la Riera 30. El restaurant esta obert, fa pocs mesos, i tenia decidit anar-ho a provar, va ser impossible els caps de setmana, per lo que recomano no anar-hi sense reserva, Ho diu l'experiència. No hi ha problemes els dias feiners. Es un restaurant cèntric, entre mig de la plaça del mercat (dissabtes i dimarts) i la catedral, en ple casc antic, en plena ruta turística.

Els plats es base tal com dic em peix fresc........fresquisimmmmmm i arrós. A l'entrada trobes la recepció i al mateix temps la peixateria, en que hi ha exposat tot el material. El personal encarregat del restaurant, t'informa amablement com va la cosa ( si ets novell com a client) Lo mes normal es fer un pica pica de peix i marisc, que tu mateix vas triant la peça que t'agradi mes, la persona encarregada del mostrador al mateix temps va pesant davant teu, i pots saber el moment lo que val el que trias. Recomano molt las gambes de Palamos.........encara em recordo las pobretes com es bellugaban, i suposo que no pas de contentes, senzillament extraordinàries.

Un cop has decidit el pica pica que farás (es lo mes normal) passas  el menjador, petit péro molt acollidor, las parets em la pedra vista de molts anys d'historia. Molt confortable.

Triem un segon, i ens decidim per fer un arrós caldos de llamàntol, i un vi blanc de Costers del Segre
, que em perdonin pero no em recordo del nom, no va ser pas barat, péro aixó si, molt bo. Encara no haviem acabat de triar, que ja ens varen portar el pica pica del peix fet a la planxa......mmmmmmmm
quin aroma. Haviem triat per compartir unes gambes (las de Palamos)que  ja no es movien, unes escopinyes i navalles, ho varem menjar poc a poc, fruint de cada peça i tancant els ulls, quasi sentirem la remor del mar.

Ens varen portar l'arros fumejant, molt calent ( a lo millor massa ) ja que aixóo fa que no pots saborija prou be, perquè et cremes la boca. Crec que abans de portar a taula, seria millor deixar reposar 2 o 3 minuts. L'arrós caldos, crec que el moment de servir i menjar, no es el mateix temps que la paella de marisc, valenciana etc.

Després de que a la primera cullerada ens varem cremar els llavis, vam esperar una mica (els 2/3 minuts) i després si, Molt bo, molt gustos, com mes temps passava mes bo el trobarem. No vam deixar ni un grá d'arros ni  mitja colla-rada del caldo.

El serviment molt cordial i professional, fins al punt de poder discutir i parlar sobre la diversitat de la procedència dels peixos, i las seves dificultats per aconseguirlos ( el bon peix es clar)

El preu mitja es de 40 Euros. Correcta. No hi ha menu.

Dificultats per aparcar, aconsello fer-ho al aparcament soterrani de la plaça Major, quedes a cinc minuts del restaurant.

El recomanem provar. La puntuació 7/10

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada