RESTAURANT 4 GATS (Barcelona)

Es el segon cop que visitem aquest restaurant (sempre es diu que cal donar la segona oportunitat)

Historia:

 Esta situat el Barri Gòtic de Barcelona, concretament al carrer Monts  edifici Modernista, preciós  exquisidament decorat d'època (inici segle XX), fou inaugurat per en Pere Romeo, inspirant-se en el "chat noir " de Paris en el que treballava  la pretensió d'en Pere Romeo era fer un un Restaurant Bar amb musica en directe, i servir menjars  barats. Fou molt concorregut  per le bohoemeria del moment com Ramon Casas, Santiago Rossinyol etc. pintors, musics etc. També era una galeria d'art, en la que Picasso i va exposar el 1899 entre altres. Cal dir que fou inaugurat el 1897, pro la cosa no va anar prou be i tanca el 1903. La seva historia esta marcada per las apertures i tancaments en diverses èpoques, fins a l'actualitat.

Actualitat:

El restaurant conserva en la seva totalitat una decoració impecable d'estil modernista. En el seu menjador principal, te en un nivell superior com una terrassa  estreta perimetral a tot el menjador, molt estreta, i han posat taules de dos, lo que provoque una gran incomoditat per els comensals com per el servei. s'accedeix per uns escales de fusta que hi passa una persona justa.

Des de el moment que ens assentem a taula, ningú ens ve a prendre nota ( la carta prèviament ja esta a taula), passant 15 minuts, i tenim de cridar que vingui el maitre, ve de molt mala gana, ens aten ( es un dir) amb castellà (lo poc que parla)  i no esta per nosaltres, li preguntem sobre uns plats ( per compartir ) a veure que volia dir, la seva resposta es inaudita........" para compartir " sense mes explicacions, impossible demanar mes, demanem un vi, i no es digna a portar la carta de vins ni en recomana cap, ens porta el que ell vol.

El local en si, es molt bulliciós  entenem que suficientment atès per la quantitat de cambrers que atenen, pro aixo, no vol dir eficàcia  els veus passar amb un plat, fent viatges amunt avall corrent, servint taules que han arribat desprens que la teva, la veritat es que es molt complicat servir a las taules que hi han a el segon nivell com era el cas nostre.

Varem triar de primers uns canalons de llamàntol  exquisits, i uns cala-marcets a l'Andalusa, bons, encara que el plat es senzill en si ( no el preu, que ja en parlarem), els segons desprens d'una estona angoixant, que ens va donar temps per repassar tots el comensals que hi havia a la part inferior de l'incomoda galeria que estevam situats. Aviem demanat un arros de llamàntol  que va ser de lo mes insípit en quant arrossos que hem menjat mai, i uns calamercets estofats amb ceba, bons molt bons, pro el cambrer quant vai dir prou, es va emportar l'olla en que els servia, ja que alla dalt no hi cabia res mes. El maitre, no es va acostar ni un moment a veure com anava tot..........de fet es comprensible. Un cop acabat el segon plat, passant 5.10,15 ,minuts, cambrer amunt, cambrer avall, ningú treu els plats, varem tenir de dir-li, pasan 5,10,15 minuts mes, i li diem que no volem pas carta de postres, que volem café i el compte.........el compte........5,10,15 minuts, i el reclamem al cambrer  i ens contesta que el "jefe" te molta feina.....treiem foc per els caixals, li diem que si no porta el compte marxem sense pagar. Al final arriba el Maitre amb mala cara, sense dir res, mals modes..........Evidentment ens queixarem.

Quant marxem, demanem a la senyoreta de recepció que acomoda els clients, que volem parlar amb ella, passa de nosaltres com si no ens sentis, insistim, exposem la nostre queixa, no escolta......en som conscient, i lo que atina a dir es..........que els hi donem una segona oportunitat. Evidentment no ho farem, i menys recomanarem els 4 gats.

La carta en si es curta, pro els preus no, els plat elaborats i cuinats correctament, el vi a pesar de tot (un Merlot Penedes 2007) molt correcta.

La qualitat/preu/servei no s'ajusta ni de bon tros el preu del dinar

Restaurant estressant i angoixant, gens recomanable

Per tot lo dit amb una puntuació fins a 10, donaríem un 4,5



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada